Waarom Gedoe?

Het hoe en waarom van Gedoemanagement
cc

Over Gedoemanagement

Gedoemanagement geeft op een luchtige en begrijpelijke manier inzicht in de werking van ons brein. U en ik worden of aangestuurd door ons automatische brein of door ons bewuste brein en dat is weer bepalend voor onze ontwikkeling. Wij noemen dat het rode en groene brein, zoals bij een verkeerslicht waarbij rood voor stilstand staat en groen voor beweging.

De gedoe aan-/uitknop

Op het moment dat mensen zich bewust worden van deze verrassend simpele rood- en groenstand, hebben ze er ook invloed op. Je kan je rode brein uitzetten, waardoor luisteren, denken en jezelf ontwikkelen ineens veel makkelijker wordt. Het uit kunnen zetten van je gedoeknop geeft je de vrijheid om je te ontwikkelen in een richting die voor jou interessant is.

Als je dat wilt tenminste, want je hoeft niet. Het idee dat niks hoeft en wel kan is voor veel mensen een onverwachte opluchting. Juist door die opluchting is de leerbereidheid hoog.

Met het Gedoemanagement-concept hebben we een methode ontwikkeld om zeer complexe biologische materie simpel en toegankelijk te maken, en met humor te brengen. Gedoe verandert in een fenomeen waar je echt iets mee kan. Het heeft de potentie om onze blik op de wereld en onszelf te transformeren.

Voor (bijna) iedereen begrijpelijk

Onze missie is om de simpelheid van de werking van ons brein voor vrijwel iedereen begrijpelijk te maken, van hoog tot laag, van jong tot oud, van extrovert tot introvert. Iedereen heeft gedoe en daarmee is gedoe een prachtig ingang om het met elkaar over zelfontwikkeling te hebben. 

Om een lezing, workshop of training begrijpelijk te maken voor iedereen, maken we gebruik van heldere beelden, duidelijke wetenschappelijke inzichten, veel humor, verrassende oefeningen, persoonlijke verhalen en veel interactie. De tijd vliegt voorbij en belangrijke inzichten blijven hangen.

De opluchtingen

Elke Gedoemanagement-training bevat praktische oefeningen en inzichten die je in het dagelijks leven kunt trainen en toepassen. De belangrijkste inzichten noemen we 'opluchtingen', omdat deze stukjes kennis over het brein, nou ja, opluchtend zijn! Je hebt ineens grip op zaken die voorheen ingewikkeld leken.

 

Workshops en trainingen

Op basis van het concept van Gedoemanagement hebben wij diverse trainingen ontwikkeld.

  • Gedoemanagement online: de basisworkshop Gedoemanagement, uitgesmeerd over een aantal ochtenden. De training wordt gegeven via ons online trainingplatform.
  • Team impact dag, een laagdrempelige training die voor grote groepen gehouden kan worden om het concept van Gedoemanagement te introduceren in de basis.
  • Slim omgaan met gedoe speciaal voor management-ondersteuners.
  • Stoppen met facilitair gedoe voor facilitaire diensten.
  • Schoolgedoe, speciaal voor leerlingen en hun ouders.
  • De integritijger, om het 'moeten' van integriteit af te halen.
  • De natuur van discriminatie is bedoeld voor teams en organisaties die willen werken naar een discriminatie-arme organisatie.

De eerste vervolgcursus is... praten

Omdat werken met heldere en begrijpelijke taal is het voor de meeste mensen heel eenvoudig om er met anderen over te praten en dat is ook meteen de eerste vervolgcursus. Elke keer dat je de kennis deelt met anderen, groeit het inzicht in het brein. Het brein ontwikkelt zich namelijk automatisch in de richting van je interesse!

 

Het team

Frank Schurink

Frank SchurinkGedoemanagement is het idee waar Frank ongeveer 3 jaar naar op zoek is geweest en in 2012 heeft gevonden. De leidende gedachte in die zoektocht was: "Hoe kan ik voor elkaar krijgen dat het overgrote deel van de bevolking de inzichten die er nu zijn over ons brein, ook daadwerkelijk gaat gebruiken?"

Interesse is een voorwaarde om iets nieuws te kunnen leren. Maar omdat het brein voor velen van ons toch nog een 'black box' is, is het lastig om daar de interesse voor te wekken. In de voorbereiding van het Neuromarketing-congres My Message in Your Brain op de Erasmus Universiteit in Rotterdam daagde het ineens dat het managen van het gedoe een veel positievere invloed heeft dan het stimuleren van prestaties.

Gedoe kennen we allemaal, interesseert ons allemaal op één of andere manier, en blijkt nu een prachtig startpunt om naar onze eigen ontwikkeling of stilstand te kijken. Een ei van Columbus.

Relevante ervaring van Frank Schurink:

Kijk ook op nl.linkedin.com/in/frankschurink

 

Sander Jansen

Sander JansenHospitality en klantcontact gaan over het managen van gedoe. Sander zorgt met zijn programma ervoor dat je plezier uit gedoe gaat halen!

“De afgelopen jaren heb ik mijn skills in verander-, en cultuurtrajecten mogen ontwikkelen en verbeteren. Mijn stijl als trainer en teamcoach verschilt niet veel van de stijl als ondernemer: pragmatisch aan de slag met wat er wel is en zoeken naar de mogelijkheden om de dienstverlening te verbeteren!

Met veel energie en positiviteit werk ik samen met operationele en facilitaire teams. We bouwen samen aan een intern netwerk van medewerkers uit alle lagen van de organisatie. Daarbij zoeken we naar de verbindende factoren en overbruggen we de verschillen! Zo optimaliseren we de samenwerking en verbeteren we de klantgerichtheid."

Sander Jansen op Linkedin

 

Marian Bentvelzen

Marian BentvelzenMarian Bentvelzen geeft coaching en training op het gebied van persoonlijke effectiviteit. Ook coaching, training en advies om organisaties beter te laten functioneren en een bevredigender werkklimaat te scheppen. Verbinden van medewerkers en organisatie vanuit drijfveren/passie.

Verder adviseert en begeleidt ze scholen bij het verhogen van de ouderbetrokkenheid, communicatie en pedagogisch handelen.

Via Stichting Steensoep levert ze een bijdrage aan de sociaal-maatschappelijke ontwikkeling van kinderen en volwassenen. De stichting gaat uit van de eigen kracht van mensen en probeert die aan te spreken en te versterken door mensen met elkaar te verbinden.

Marian is nauw betrokken bij het InSchool-programma van Gedoemanagement.