Bijna 4 jaar in de top 100 van managementboek.nl

Luchtige handleiding voor uw brein
Het boek Gedoemanagement is te koop voor €17,50

Het boek Gedoemanagement gaat over hoe het rode en groene brein werkt. Een fijn cadeau voor iedereen met een brein. Kijk maar naar wat lezers zeggen hieronder.

Gedoe is pas gedoe als jij er gedoe van maakt

Je kunt er niet aan ontkomen, gedoe is er altijd en overal. Heel lastig, want het verpest vaak je werkplezier, je creativiteit en je effectiviteit. Gelukkig is er een manier om veel minder last te hebben van al dat gedoe.

Stop maar met je ertegen te verzetten! Probeer het niet te begrijpen! Gedoe los je niet op met méér gedoe!

In dit boek krijg je van ‘gedoegoeroe' Frank Schurink handige tips en verrassende inzichten om je gedoe te managen, zodat je er voortaan opgelucht om kunt lachen. Ontdek hoe en waarom jouw brein op gedoe reageert en hoe je het gedoe weer ‘uit’ kunt zetten met je eigen aan/uitknop.

Lees hoe je van je rode in je groene brein kunt komen

Je bestelt het boek eenvoudig via de bekende outlets, bijvoorbeeld Managementboek.nl

 

Nieuw: luisterboek

Er is ook een luisterboek van Gedoemanagement!

 

English book: Hassle Management

Interested in Hassle Management, but you don't read Dutch? Be sure to check out Hassle Management!

Recensies van lezers

"

In ‘Gedoemanagement’ neemt Frank Schurink de lezer mee in de wereld van ‘gedoe’. In dit pragmatische boek reikt hij de lezer op ludieke wijze concrete tools aan om beter om te kunnen gaan met problemen. Schurink maakt op eenvoudige wijze duidelijk hoe ons brein werkt en hoe wij door de manier waarop wij dit brein gebruiken, zelf voor gedoe zorgen.

De lezer wordt in ‘Gedoemanagement’ getrakteerd op praktische handvatten om gedoe om te zetten in groeikansen en ‘lichter te leven’. Een boek dat oplossingen biedt voor een serieus probleem terwijl de boodschap op luchtige en humoristische wijze wordt gebracht. Een waardevol boek voor iedereen die wel eens gedoe in het leven ervaart en zoekt naar oplossingen.

"
Maarten Fijnaut
"

Dit boek zou iedereen moeten lezen!

Dit boek vond ik heel verhelderend, kort, bondig en simpel uitleggen hoe je kunt switchen tussen je 'automatische piloot' en het 'out of the box' denken. De auteur noemt dat het 'rode' respectievelijk het 'groene' brein. Iedereen ervaart in meer of mindere mate 'gedoe' en dus is het handig om ook te begrijpen hoe dat werkt, hoe je het herkent en wat je vervolgens met dat 'gedoe' (rode brein) kunt doen om weer in het rustgevende 'groene' brein te komen.

"
W. Sanfelix
"

Enjoyed this book written by my neighbour @frankschurink. Inspiring, enlightening and fun to read!

"
Victor Straatman
"

Yes, t lezen herondekt. @gedoemanagement uitgelezen in 2 dgn. Herkenbaar, leerzaam en vermakelijk!

"
Paul Heijnemans
"

Zelfhulp?

Boek is mooi (verwachtte ook niets anders) en de tekst is bijzonder goed/leuk leesbaar. Nou weet ik niet of dit boek gezien moet worden in de groep 'zelfhulp' maar als 'tie daar behoort steekt het qua leesbaarheid er wel bovenuit!

"
Erik Besteman
"

Heeft de potentie massa’s uit hun gedoesleur te halen

Ik heb je gedoeboek uit, ieder woord gelezen. De inhoud heeft de duidelijkheid en overzichtelijkheid die de vormgeving deed vermoeden. It is an easy read, en daarbij is het openbarend met begrijpbare, toepasbare strategieën, en als zodanig een goed stuk gereedschap om in handbereik te hebben.

De distincties die je maakt tussen rood brein en groen brein zijn zeer effectief, mede dankzij de “stop & go” kleuren en hoe men die dagelijks ervaart in het verkeer. We willen de groene golf in ons leven, maar geven de rode lichten weinig waardering. De hoofdstuktitels zijn prachtig geformuleerd, en de vragen die je stelt dragen bij aan de effectiviteit.

Ik las je boek in de weken na de midterm elections (nov 2014 rd.) hier in New York, en de maanden van opzwepende angst rondom Ebola. De verkiezingen waren nog niet voorbij, en Ebola was nauwelijks nieuws meer. Je inzicht in rood en groen brein deed me duidelijker begrijpen hoe de republikeinse Koch brothers een campagne hebben gefinancierd die gericht was op de rode brein van de democratische stemmer de activeren. Ze hebben met success angst gezaaid om de democratische stemmer genoeg te doen twijfelen en demotiveren, om niet naar de stembus te gaan.

Ik denk dat de grote waarde van je boek ligt in de potentie massa’s uit hun gedoesleur te halen, door te laten zien dat gedoemanagement inderdaad een spel is waarin je zelf de voornaamste en actieve speler bent.
Echt geweldig wat je op papier hebt weten zetten. Van harte! Dat er maar gauw een tweede, derde druk komen moge. Ik ben nieuwsgierig om te zien hoe dit zich verder ontwikkelt.

"
Erik Schurink
"

Nuttig en goed geschreven

Inmiddels alleen nog maar schuin door je boek gegaan, maar dat was een erg mooie ervaring. Het ziet er prachtig uit en ik vind het ook heel plezierig (en niet in de clichetaal die je zo vaak ziet in "zelfhulpboeken") geschreven. Complimenten!

"
A. Oorthuys
"

Dansen met je roze olifant...

Een bijzonder leuk boek. Frank weet ingewikkelde dingen op een eenvoudige manier uit te leggen. Als mindfulnesstrainer kom ik regelmatig mensen tegen die wel ervaren dát het werkt, maar ook willen weten hóé het dan werkt. Soms is het zelfs zo dat 'de mind' pas toegeeft (werkelijk ontspant) als het gerustgesteld is door wetenschappelijk onderzoek. Dan is dit boek een mooie aanvulling op de training, ik kan het iedereen aanraden. Voor mij stonden er weliswaar niet zoveel nieuwe dingen in, toch was het erg leuk om te lezen. De schrijver neemt je in een verhaal vol leuke metaforen moeiteloos mee de ontspanning in.

Een aanrader. En als je wilt weten waar de titel van deze review op slaat.... moet je het boek toch echt even lezen.

"
Maretty
"

Gedoe? Ik bijna niet meer!

Gedoe management is een hele geruststelling. Omarm je gedoe en vind de oplossing. En gedoe hoort bij ons, is er altijd. Het boek is een reis door je brein, heel duidelijk in taal en beeld. Dat is ook fijn voor de beelddenkers! Nu nog die uit-knop goed trainen! :-)

"
AlexandraBR