U bent hier

Teamkracht

Gedoemanagement Teamkracht
Teamkracht
Zelfwerkende teams en het management van collectief gedoe

Het grootste obstakel voor zelfwerkende teams is het onderlinge gedoe of het gedoe met het management. Het onvermogen om dat gedoe zelf te managen maakt managementinzet vaak noodzakelijk en werkt kostenverhogend.

Veel teams kunnen prima zelfstandig functioneren als ze hun eigen gedoe kunnen omarmen en managen. De verschillende capaciteiten van de teamleden zijn vaak meer dan voldoende om de werkzaamheden verantwoordelijk uit te voeren. Het managen van het gedoe heeft dus allerlei praktische voordelen: kostenbesparing, hogere eigenwaarde en erkenning, saamhorigheid en een flexibele kracht om de uitdagingen aan te gaan.

“Frank kwam, zag en overwon. Zijn heldere uitleg over het Rode en het Groene brein en vooral de gevolgen van 'er in blijven hangen' hebben diepe indruk gemaakt op het hele team. "Gedoe is pas gedoe als jij er gedoe van maakt." Gedoe is er altijd, de grap is inzien dat e.e.a. biologisch in je brein is bepaald en dat je door de signalen te herkennen zelf kunt bepalen hoeveel impact je het op je laat hebben. De workshop betekende voor INDIE een opening voor hernieuwde communicatie. Elkaar een beetje beter snappen. Met twee-wekelijkse coffee dates als gevolg. Frank for President!” INDIE

Teams hebben geen leiders nodig, maar leiderschap. Teams hebben geen managers nodig, maar management. Leiderschap en management zijn capaciteiten die niet perse bij één persoon hoeven te liggen. In veel gevallen zijn die capaciteiten in het team aanwezig, maar komen ze niet tot ontwikkeling door het dagelijkse gedoe. Teamgedoe managen creëert ruimte om de leiderschap- en managementcapaciteiten van het team en de teamleden te ontwikkelen. Dit is een vaardigheidstraining op teamniveau. Lees meer in deze column van Frank.

“Perfect in teamverband zodat je elkaar on/off kunt switchen. Stimuleert je bewustzijn! Super!” Roel Wouters, manager crematorium Dela
Voor wie bedoeld?

Bedrijven en organisaties die de kwaliteit van samenwerking binnen (en tussen) teams belangrijk vinden. Ook interessant voor transitie- en veranderprocessen.

Grootte van de groep:

De workshop is voor het hele team inclusief management.

Duur van de workshop:

De basis is een workshop van 3 uur en voor meer diepgang en resultaat is er een workshop van een hele dag. Voor een goede integratie op het werk, maken we samen een jaarprogramma met coachingsmomenten 

Kosten:

Afhankelijk van de grootte van de groep, soort workshop, het soort organisatie, het benodigde voorwerk en het beschikbare budget. Denk aan € 1.000 tot € 6.500.

Neem voor meer informatie contact op met ons of bel Frank Schurink op 06-50658714